Limburg Classic Golf Cup 2024

G-golf doet je handicap vergeten:

Benieuwd om één van hen te leren kennen tijdens de Limburg Classic Golf Cup? Boek de 3+1 G-formule. Nodig zelf twee spelers uit en speel samen met één van de Belgische G-golfspelers.


Boek nu

Graham, Adem, Senne, Liliane, Peggy, Ronny, Xavier, Arwen, Lars en Jules zijn speciallekes!

De ene heeft spastische diplegie, de andere een spierziekte en er is iemand door een ongeval vastgekluisterd aan een rolstoel. Er is een jongen met een hersenverlamming, iemand die bijna zijn been verloor, maar na dertig operaties toch weer stappen kan. Twee spelers dragen een beenprothese en drie andere hebben SAS (Spectrum Autisme Stoornis).

Allemaal hebben ze één gemeenschappelijke passie: golf.

De passie voor golf bindt hen en zij maken allemaal deel uit van de Belgische selectie voor het Europees Kampioenschap in juli in Nederland.

Benieuwd om één van hen te leren kennen tijdens de Limburg Classic Golf Cup? Boek de 3+1 G-formule. Nodig zelf twee spelers uit en speel samen met één van de Belgische G-golfspelers.

G-Golf in België

De Koninklijke Belgische Golf Federatie, samen met Golf Vlaanderen en Afgolf, zien het als één van haar belangrijkste taken om (jonge) amateurs en professionele topspelers te ondersteunen en te helpen, zonder discriminatie!
Elke valide of mindervalide speler kan deelnemen aan de wedstrijden als hij aan de criteria qua leeftijd en hcp voldoet.

Na de initiaties en trainingen (met Golf Vlaanderen of AFGolf) worden de geselecteerde spelers begeleid door de Koninklijke Belgische Golf Federatie. Met het oog op het promoten van Paragolf, organiseert de KBGF een EDGA-wedstrijd op Belgisch grondgebied (EDGA Belgium Open van 5 tot en met 7 mei 2023 op Golf Ter Hille in Koksijde).

De KBGF heeft een Belgian Team geselecteerd (op basis van de selectiecriteria zoals het EDGA-klassement, de beperking of de vooruitgang van de speler) dat België zal vertegenwoordigen op internationale toernooien en op Europese Kampioenschappen voor individuele spelers en teams.

Op lange termijn willen de Belgische Golf Federatie en de regionale organisaties de erkenning van Paragolf op de Paralympische Spelen van 2028 stimuleren (hoewel deze discipline zich verder ontwikkelt, wordt ze niet erkend door de International Golf Federation – IGF – op de Paralympische Spelen).

Daarom zullen de KBGF en de organisaties, in het verlengde van deze veranderingen, beogen om G-golfers naar deze felbegeerde Spelen te sturen.